بیمارستان روانپزشکی وایله دانمارک

بیمارستان روانپزشکی وایله دانمارک

مساحت : 17000 مترمربع

سال ساخت : 2017

در فوریه 2017 یک بیمارستان روانپزشکی جدید در شهر وایله دانمارک افتتاح شد. از زمان افتتاح این مجموعه میزان ثبت بیماران روانی را تا 50 درصد کاهش داده و به طور گسترده در ترمیم روحی و جسمی بیماران نقش مثبت داشته است. پس از بررسی تمامی زوایای "طراحی بیمارستان روانی وایله" از جمله برنامه فیزیکی بیمارستان روانی، اصول طراحی فضای درمانی، و رده بندی بیمارستان در بین مراکز سلامت روان، این فضا موفق شد که جایزه بهترین طراحی اروپا 2018  را بین تمامی مراکز درمانی کسب کند.

ساختمان بیمارستان روانی وایله توسط گروه معماری Arkitema طراحی شده و به عنوان بخشی از مشارکت عمومی با کارفرمایی خصوصی به اجرا رسیده است. ایده اصلی طراحی بیمارستان خلق فضایی با عرصه های استاندارد و گنجایش 91 تخت بود تا وسایل نقلیه، آمبولانس کودکان، پزشکان و ملاقات کنندگان به راحتی رفت و آمد کنند. همچنین تعبیه فضاهای وابسته به محدوده درمانی/روانی مانند: ER (اورژانس) و ECT از ضرورت های فضایی این مرکز به شمار می رفته که در محدوده ورودی تعبیه شده است.

تمرکز پروژه بیمارستان روانپزشکی بیشتر بر روی مناطق درمان سرپایی بوده است. اما فضاهای گسترده ای برای بیمارانی که مبتلا به شرایط حاد روانی و پیچیدگی رفتاری بودند تعبیه شده فضای مورد نیاز بیمارانی که نیاز به بستری طولانی مدت دارند، مهیا شود. با این حال بخشی از تمرکز پروژه بر روی عرصه ها و کاربری هایی نهفته که بیماران را به فعالیت جسمی تشویق می کند، تا مداخلات بین سه عرصه بیماران حاد، بیماران سرپایی و فضای ترمیم وضعیت جسمی را به حداقل برساند. با توجه به  اصول طراحی کلینیک روان و درمان می بایست نور کمی به  فضاهای تخصصی و بعضا عمومی نفوذ کند. به طور کلی بخش هایی که به عنوان فضای تخصصی و خصوصی پزشکان در نظر گرفته شده، می بایست نورگیر و شفاف شدند.

دسترسی به فضاهای باز و بیرون ساختمان با توجه به تعبیه مسیرهای اختصاصی تسهیل شده، و لایه بندی فضاهای داخلی جهت بهبود سیرکولاسیون با بهترین استاندارهای طراحی در نظر گرفته شده اند. در توابع توضیع شده همچون: پذیرش اورژانس و روانپزشکی کودکان، به محض ورود با محدوده ای دعوت کننده روبرو می شویم. پیوند اولویت های مرتبط همچون مدیریت حمل و نقل بیمار به صورت کاملا محتاطانه در یک ساختار حلقه ای تقسیم شده، و شامل پلانی است که از سلسله مراتب روشنی برخوردار می باشد.

معمار پروژه برای اطمینان بیشتر سلامت بیماران و کاربران، تحقیقات گسترده ای در مورد طراحی نورپزداری طبیعی و مصنوعی انجام داد. وی با تمرکز ویژه بر روی طراحی نور به واسطه نورگیرها و چراغ ها، هر بخش از طراحی را با سناریویی متفاوت ارائه کرده است. به عنوان مثال میزان نور طبیعی ساطع شده از پنجرها و  چراغ در هر فضا و برای هر سنین متفاوت می باشد. حیاط های مرکز به واسطه پنل های شیشه ای نور طبیعی را به طور کامل به فضا راه می دهند، در صورتی که لبه های بیرونی دارای پنجره های برایک افقی است. بر روی سقف پروژه پنل های فتوولتائیک تعبیه شده تا برخی از انرژی الکتریکی مجموعه از این بخش تامین گردد