اعمال مجدد محدودیت ارتفاعی برای ساختمان‌های شهر پاریس

اعمال مجدد محدودیت ارتفاعی برای ساختمان‌های شهر پاریس

پاریس ساخت ساختمان‌های بلند را مجددا ممنوع اعلام کرده است؛ اما چه چیزی پشت این ممنوعیت وجود دارد؟

در شهر پاریس با وجود استقرار برج ایفل، یکی از معروفترین برج‌های بلند جهان، طرح شهرسازی محلی روی کار آمده است. مبتنی بر این طرح، ارتفاع ساختمان‌های جدید ساخته شده در پایتخت فرانسه، نباید از 12 طبقه و یا مشخصا 37 متر بیشتر باشد. پاریس از دیرباز برای ماندن در قالب شهری کم ارتفاع مبارزه کرده است و در نهایت توانست با مطرح کردن طرح شهرسازی محلی (PLU)، گام مهمی در راستای رسیدن به این هدف بردارد. حامیان این طرح بمنظور توجیه صحت این راه‌حل مدعی اند که لازم است ساخت‌وساز‌های سازگار با محیط‌زیست را ارتقا داد.

طرح مذکور پس از تائید شورای شهر پاریس قابلیت اجرایی یافت.

در سال‌های اخیر، برخی از توسعه دهندگان در تلاش بودند تا پایتخت فرانسه را بیش از پیش شبیه همتای انگلیسی خود در لندن نشان دهند، بر این اساس ساختمان‌های اسمانخراش‌ ‌روز‌به‌‌‌‌‌‌‌‌روز با ارتفاع بیشتری در شهر قد علم میکردند. این در حالی بود که بسیاری از پاریسی‌ها از این تغییرات رضایت نداشتند. منطقه تجاری لا دفانس پاریس به منطقه‌ای با آسمان‌خراش‌های مرتفع و نوین معروف است که بسیاری از مردم آن را منطقه مسکونی مرتفع می‌نامند؛ اما، در مرکز شهر، تا حد ممکن سعی شده است بناهای مرتفعی در آن شکل نگیرد و منظر مورد نظر مردم را بر هم نزد.

 

منطقه تجاری لا دفانس

 

در سال 1973 برج مونپارناس پاریس با 209 متر ارتفاع، تکمیل شد. ساخت این برج بحث‌برانگیز، انتقاد شدید برخی از شهروندان را در پی داشت. آنها معتقد بودند که این آسمانخراش لکه ننگینی است بر منظره نمادین پاریس. در پی این اعتراضات، در سال 1977 محدودیت ارتفاع برای ساختمان‌های شهر برای اولین بار اعمال شد.

 

مونپارناس

 

این محدودیت تا سال 2010 پا بر جا ماند تا اینکه، شهردار وقت، برتران دلانوئه، در سال 2010 اجازه ساخت برجهای اداری با ارتفاع 180 متر و بلوکهای مسکونی با ارتفاع 50 متر را صادر کرد و بدین واسطه محدودیت ارتفاعی را از میان برداشت.

پاریس امروز، مشخصا بازگشتی مجدد به سال 1977 دارد. این ممنوعیت به عنوان بخشی از هدف شهردار پاریس، آن هیدالگو با عنوان طرح شهری زیست اقلیمی محلی در راستای کاهش انتشار کربن، دوباره مطرح شد.

دلیل دیگر این تصمیم، ساخت بحث‌برانگیز برج مثلث تور می‌باشد که توسط استودیو سوئیسی هرتسوگ هودمورون طراحی شده‌است. پیش‌بینی شده بود که ساخت این برج در سال 2026 پایان یابد. این در حالی است که بدلیل واکنش شدید اعمال شده نسبت به این پروژه و در پی کشمکش‌های مختلف قانونی و برنامه‌ریزی و ...، ساخت آن 12 سال به تاخیر افتاد و نهایتا شرکت هرتسوگ در سال 2021 آغاز به ساخت  آن کرده است. این برج مثلثی به سومین و آخرین ساختمان مرتفع شهر پاریس با کاربری هتل، فروشگاه و رستوران بدل خواهد شد. ساختمانی ذوزنقه‌ای که اگر از سمت مرکز پاریس آن را ببینیم برجی نازک است و اگر از شرق و یا غرب به آن نگاه کنیم، عرض کامل آن قابل مشاهده خواهد بود.

 

تور تراینگل

 

هیدالگو تصمیم شورای خود را در راستای اعمال این محدودیت اینگونه توضیح می‌دهد که این ممنوعیت ارتفاعی بخشی از یک طرح گسترده‌تر زیست‌اقلیمی است، طرحی که اطمینان حاصل خواهد کرد که با جود افزایش دما در سطح جهان، پاریس در سال‌های آینده جذاب و دلپذیر باقی خواهد ماند.

 

منبع: https://www.euronews.com